Ugrás a tartalomra

Megtört szívvel búcsúzunk

Svebis MihalyBúcsúzunk elnök úrtól, főigazgató úrtól, doktor úrtól, de leginkább igaz barátunktól. Igyekszünk felfogni a felfoghatatlant, de egyelőre képtelenek vagyunk elhinni, hogy már soha nem ülsz közöttünk, nem hallhatjuk bölcs mondataidat, jószándékú, nyugodt, kedves véleményedet, javaslataidat. Igen, mindig kedves voltál. Ha véletlenül valamivel nem értettél egyet, vagy valami feldühített, akkor is nevetett a szemed, akkor is tudtuk, hogy már régen megbékéltél, megbocsátottál. 

Tudtuk, hogy hamarosan el kell köszönnünk Tőled. Tudtuk, de mégis reméltük, hogy nem most. Később. Majd egyszer. Ez az egyszer sajnos nagyon gyorsan elérkezett. Az utolsó pillanatig elegánsan, visszafogottan, másokat soha nem terhelve küzdöttél a nehézségekkel, és még ekkor is a betegeid jártak az eszedben, és az, hogy milyen módon tudsz másokon segíteni.

Igyekszünk a nevedhez és munkásságodhoz méltó módon folytatni a közösen elkezdett munkát. Biztos lehetsz benne, hogy a későbbiekben is mindig fontolóra vesszük majd, amit a megszokott bölcs nyugalmaddal javasolnál. Ott lesz a széked az asztalunk körül. 

Köszönjük szépen mindazt, amit a betegekért, a kollégáidért, a sebészetért és a Magyar Kórházszövetségért tettél! Köszönjük a szakmai profizmusodat, az elkötelezettségedet, a nem múló hitedet és lelkesedésedet, a vég nélküli segítségedet, jószándékodat, barátságodat. 

Emlékedet őrizzük. Az angyalok vigyázzanak Rád!


Dr. Svébis Mihály 2010-től volt a Magyar Kórházszövetség elnökségének tagja. 2013-2016 között jelölt elnök, 2016-2019-ig elnök, majd 2019-2022-ig elnökhelyettesi funkcióban dolgozott.
2015-től a Dr. Aczél György Kórházügyi Alapítvány elnöke. 2020-ban a Dr. Varga Ferenc életmű díjat kapott. 

Dátum