aktuális szám

Tovább az újsághoz...>>

A tartalomból:

Szövetségben az egészségügyért

Számos aktualitás teszi különösen érdekessé a Magyar Kórházszövetség (MKSZ) elnökével folytatott beszélgetésünket. Az ágazat élére új államtitkár kerül, a Polgári Törvénykönyv módosítása miatt jelentős változások várhatóak a Kórházszövetség működésében. Dr. Velkey György szerint bár a népvándorlás most érthető prioritás, az egészségügy bajai feszítőek és sokáig már nem lehet elodázni a valódi megoldásokat. Melyek volnának a legfontosabb ügyek? (6. oldal)

Mégiscsak ott lesz az új államtitkár?

Hogyan látják a kórházak gazdasági vezetői az egészségpolitikai erőteret? – próbáltuk megtudni Molnár Attilától, az EGVE elnökétől.
 – Alapvetően az a legnagyobb gond, hogy az egészségpolitikai erőteret a kormányzat egészén belül nem igazán érzékeljük. Nem látni, hogy pontosan hol található és mennyire erős ez a bizonyos erőtér. Ám reménykedünk abban, hogy ezzel a változással tisztul a kép. (8. oldal)

Két forintból nem lehet hármat költeni

Az ÁEEK tájékoztatása szerint augusztus végéig a 60 milliárd forintos kórházi adósságkonszolidáció alá vont tételekből az E. Alap mindent rendezett. Vajon ebből mit tapasztalt az Orvostechnikai Eszközök Gyártóinak és Forgalmazóinak Szövetsége (OSZ)? Hogyan tovább? Rásky László főtitkárral beszélgettünk. (10. oldal)

Közfelkiáltás a hazai egészségügyért