aktuális szám

Megjelent a Kórházszövetség lapjának legújabb 2015. őszi száma

Tovább az újsághoz...>>


A tartalomból: 

Szövetségben az egészségügyért

Számos aktualitás teszi különösen érdekessé a Magyar Kórházszövetség (MKSZ) elnökével folytatott beszélgetésünket. Az ágazat élére új államtitkár kerül, a Polgári Törvénykönyv módosítása miatt jelentős változások várhatóak a Kórházszövetség működésében. Dr. Velkey György szerint bár a népvándorlás most érthető prioritás, az egészségügy bajai feszítőek és sokáig már nem lehet elodázni a valódi megoldásokat. Melyek volnának a legfontosabb ügyek? (6. oldal)

 


Mégiscsak ott lesz az új államtitkár?

Hogyan látják a kórházak gazdasági vezetői az egészségpolitikai erőteret? – próbáltuk megtudni Molnár Attilától, az EGVE elnökétől.
 – Alapvetően az a legnagyobb gond, hogy az egészségpolitikai erőteret a kormányzat egészén belül nem igazán érzékeljük. Nem látni, hogy pontosan hol található és mennyire erős ez a bizonyos erőtér. Ám reménykedünk abban, hogy ezzel a változással tisztul a kép. (8. oldal)

 


Két forintból nem lehet hármat költeni

Az ÁEEK tájékoztatása szerint augusztus végéig a 60 milliárd forintos kórházi adósságkonszolidáció alá vont tételekből az E. Alap mindent rendezett. Vajon ebből mit tapasztalt az Orvostechnikai Eszközök Gyártóinak és Forgalmazóinak Szövetsége (OSZ)? Hogyan tovább? Rásky László főtitkárral beszélgettünk. (10. oldal)Közfelkiáltás a hazai egészségügyért

A Nemzeti Egészségügyi Kerekasztal a magyar lakosság egészségi állapotát, a hazai egészségügy egyre nehezülő helyzetét elemezve úgy ítéli meg, hogy a biztonságos és korszerű gyógyítás feltételeinek helyreállítása és fenntartása érdekében sürgős és alapvető beavatkozásokra van szükség, ezért határozatot fogadott el. (13. oldal)


Évi hetvenmillió orvos-beteg találkozás

Idén a járóbeteg-szakellátókat, illetve a szakdolgozókat tömörítő szervezetek együtt tanácskoztak Balatonfüreden. A már sokéves hagyományokkal rendelkező, háromnapos szakmai megbeszélésen a XVII. Országos Járóbeteg Szakellátási és a XII. Országos Járóbeteg Szakdolgozói Konferencia résztvevői közül sokan hangot adtak a véleményüknek, értékelték a szakma jelenlegi állapotát. (14. oldal)

 

Partnereink

Az oldalt tervezte és fejlesztette a Diamond Agency.