Ugrás a tartalomra

A segítőnek ki segít? PAF HELP – Ingyenes segítő-vonal egészségügyieknek

Az egészségügyben sokan nem mernek segítséget kérni. Az orvos vagy ápoló egy nehéz halál eset feldolgozása után vagy egy kórházi vezető egy konfliktusos vezetői helyzet előtt.

A kórházi pszichológusok elsősorban a betegekkel és a hozzátartozókkal foglalkoznak. Néhány helyen a munkatársak is fordulhatnak hozzájuk, de egy kolléga előtt a megnyílás nehezebb lehet.

A PAF HELP telefonvonalat független szakemberekből elsősorban kórházi dolgozók számára hozta létre a PAF Alapítvány (Pozitív Attitűd Formálás - Az emberibb egészségügyért).

Ezzel a lehetőséggel most bármely kórház élhet, és támogathatja a dolgozók lelki egészségét. Ennek kommunikációjában a PAF felajánlotta a támogatását Kórházszövetségen keresztül a kórházvezetők felé. Az Alapítvány szívesen elmegy a kórházakba személyesen is bemutatni a kezdeményezést.

25 egészségügyben jártas pszichológus, coach és mentálhigiénés szakember várja a hívásokat június 2. óta.

A PAF HELP vonal két módon segíthet:

  1. „Sürgősségi ellátásként”: Sebtapasznak, „gyorskötözésre”, ha nagy stresszhelyzet volt aznap (beteggel, kollégával, főnökkel, bárkivel)
  2. „Rászokáshoz”: krónikus stresszre, fáradtságra, kiégésre öngyógyító, önfejlesztő módszereket tudunk elindítani a betelefonálókban; akár rövid 3-5 alkalmas fejlesztési folyamatot is kérhetnek (ingyenesen).

Ingyenesen hívható zöld szám: H-P: reggel/este 8-11 között: 06 80 080 292

Egy főorvos videó üzenete: Kérj segítséget!

Honlap relaxációs hanganyagokkal: http://pafhelp.hu   

Facebook oldal blog cikkekkel, videókkal, hanganyagokkal: https://www.facebook.com/PAF-Help-110253667269818/

Kórházszövetségi kapcsolat:

Email cím: paf@pafalapitvany.hu  

Telefon: Bodor Márton, alapítványi vezető: 0620-578-7378

Dátum