„Köszönet a Hősöknek!”

A COVID-19 járvány jelentős terheket rótt az egészségügyi ágazatban dolgozó kollégákra. Az ellátásban résztvevő munkatársaink egy ilyen méretű pandémiára sem szakmailag, sem pedig pszichésen nem voltak felkészülve. Ennek ellenére kellő alázattal és elhivatottsággal tették a dolgukat.

A járvány első hullámát követően Prof. Dr. Bedros J. Róbert országos kórházfőparancsnok-helyettes, a kimagasló teljesítményt nyújtó munkatársak erkölcsi elismerésére, létrehozta a Szent Corona Díjat, amelyet a „Köszönet a Hősöknek!” elnevezésű rendezvénysorozaton miniszteriális szinten adnak át a „Hősöknek.

A díj első ízben 2020. július 9-én került átadásra a dél-budai régióban dolgozó orvosok, nővérek, ápolók, mentősök, háziorvosok, önkéntesek és minden olyan személy részére, aki áldozatos munkájával segítette az ellátást a vészhelyzet idején.

A több mint 100 díjazottat az intézményvezetők, főigazgatók, szakmai elöljárók terjesztették fel a díjra. Az elismerés fogadtatása mind a lakosság, mind pedig az ágazat részesről pozitív volt, éppen ezért teremtették meg a lehetőségét annak, hogy bárki delegálhasson „Hősöket”.

A most indult webes felületen elektronikus formában lehet ajánlani elismerésre méltó egészségügyi dolgozókat.

A weboldal címe: www.koszonetahosoknek.hu