Keressük az Év Covid dolgozói kollektíváit

A Duna Bonum Alapítvány a Magyar Kórházszövetségnek nyújtott adománya útján szeretné támogatni a tagkórházak és egészségügyi dolgozók Covid-19 járvány elleni védekezésben folytatott tevékenységét. A Magyar Kórházszövetség a kapott adomány egy részének - bruttó 10 millió forint - elosztását pályázati formában kívánja lebonyolítani, amellyel a járvány elleni védekezésben aktívan résztvevő kollektívákat kívánja jutalmazni.

Azt követően, hogy országos szavazással dőlt el, kik az egészségügy legjobb Covid-dolgozói – orvosokra, szakdolgozókra és nem ágy melletti dolgozókra lehetett voksolni – most a Magyar Kórházszövetség tagintézményei nyújthatnak be pályázatot „Az Év Covid Kollektívája” címre. A pályázatban be kell mutatni az intézmény covid ellátásban résztvevő munkatársait: a csapat létszámát, szakmai összetételét, kiemelkedő tevékenységüket és tulajdonságaikat, valamint azt, hogy eddig hány beteget részesítettek Covid ellátásban. A 2021. május 15-ig benyújtott pályázatokat 3 tagú szakmai bizottság fogja értékelni, az eredményhirdetésére pedig a Magyar Kórházszövetség XXXIII. Kongresszusán, ünnepélyes keretek között kerül sor.

A pályázati felhívás itt tölthető le.

duna bonum, mksz, fogjunkössze logó