HOPE Körlevél

A Magyar Kórházszövetség Elnökségének döntése alapján továbbra is aktívan szeretnénk részt venni a nemzetközi csereprogramban. A programban kórházak és az ott dolgozók vehetnek részt, feltételeiről az alábbiakban nyújtunk tájékoztatást!

Az Európai Kórházszövetség által szervezett csereprogram keretében (HOPE Exchange Programme) a Magyar Kórházszövetség 1991 óta fogad külföldi, és küld magyarországi, az egészségügy bármely szakterületén tevékenykedő érdeklődőket az Európai Unióba. A csereprogram célja a kórházi-, és egészségügyi rendszer működésének mélyebb megértése, különösen pedig a csere elősegítése és a kooperáció támogatása kontinensünkön.

Az önköltséges tanulmányút egységesen 2019. május 6 – június 4. időszakban kerül megrendezésre az Európai Unió valamennyi országában.

A 2019. évi csereprogram témája:

"Evidence-informed decision-making in healthcare management"

" Bizonyítékokra alapozott döntéshozatal az egészségügyi menedzsmentben"

A négyhetes tanulmányút után 3 napos értékelő konferencián kell részt vennie a jelentkezőknek, ahol prezentálják a tanulmányút során megszerzett tapasztalatikat. Az értékelő konferencia időpontja: 2019. 06.02.-06.04, helyszíne: Ljubljana, Szlovénia. Az értékelő konferencián való részvételhez szükséges regisztrációs díját a magyarországi kiutazók számára kérés esetén a Magyar Kórházszövetség átvállalja.

1. Egyéni jelentkezés

Jelentkezhetnek az egészségügy bármely területén dolgozók (orvosok, ápolók, asszisztensek, adminisztrátorok, gyógytornászok stb.), akik legalább 3 éve dolgoznak kórházban, beszélnek angol, német, francia, vagy a vendégfogadó ország nyelvén, vállalják a fenti időpontban munkahelyükről való távollétet, és munkahelyi vezetőjük támogatja részvételüket (a munkáltató részére ajánlott, hogy a kiutazók számára az egyhónapos tanulmányutat munkaidőként számolja el). Orvos-szakmai tudományos munka végzésére a tanulmányút nem nyújt lehetőséget!!! A pályázat helyszíneként 3 európai országot lehet megjelölni, és részletes képzési tervet kell írni. A pályázatot nyert egyéni jelentkező részére az un. Vendégfogadó kórház ingyenes szállást, és kedvezményes/ingyenes étkezési lehetőséget és szakmai programot biztosít.

A tanulmányútra azon intézmények kórházi dolgozói jelentkezhetnek, akik a programban Vendégfogadó kórházként is részt vesznek!

1. Vendégfogadó kórházként jelentkezés

Vendégfogadó kórházként kapcsolódhatnak be a programba azok a magyarországi kórházak, melyek a fenti időpontban és a felsorolt nyelvek közül bármelyiken vállalják a külföldről érkező, az egészségügy bármely területén dolgozók (orvosok, ápolók, asszisztensek, adminisztrátorok, gyógytornászok stb.) részére szakmai program megszervezését, legalább napi egyszeri étkezés, valamint szállás biztosítását (ingyenes internet hozzáféréssel). Amennyiben a fogadókórház nem rendelkezik megfelelő szálláshellyel és hotelszolgáltatást kell igénybe venni, úgy a szállásköltség maximum felére az MKSZ-nél pályázhat. Ezen felül az egyéb juttatások (bérlet, szabadidős programok, stb.) biztosítása a vendégfogadó intézmény egyéni lehetőségeitől függően szabadon eldönthető.

HOPE Exchange Programme-ra jelentkezni a www.hope.be weblapon található jelentkezési lapon, vagy a mellékelt dokumentumokon lehetséges. Ugyanezen a weboldalon részletes tájékoztatást kaphatnak a teljes programról.

További információ, illetve felvilágosítás:

Boros Zsuzsanna

Bethesda Utcai Gyermekkórház

Tel: 06/1/422-2704, mobil: 06/30/406-4858

Magyar Kórházszövetség – 1113 Budapest, Ibrahim u. 19.

Tel.: 06/20/234-7034

e-mail: mksz@invitel.hu

A jelentkezési lapokat 2 példányban a Magyar Kórházszövetség címére

(1113 Budapest, Ibrahim u. 19., vagy mksz@invitel.hu)

1. október 31-ig kérjük eljuttatni.

A határidő után, illetve hiányosan érkezett pályázati anyagot nem tudjuk figyelembe venni.

A pályázat nyerteseit írásban értesítjük.

APPLICATION FORM FOR CANDIDATES
DECLARATION OF THE CANDIDATE AND COMMITMENT