HOPE körlevél

A Magyar Kórházszövetség Elnökségének döntése alapján továbbra is aktívan szeretnénk részt venni a nemzetközi csereprogramban. A programban kórházak és az ott dolgozók vehetnek részt, feltételeiről az alábbiakban nyújtunk tájékoztatást!

Az Európai Kórházszövetség által szervezett csereprogram keretében (HOPE Exchange Programme) a Magyar Kórházszövetség 1991 óta fogad külföldi, és küld magyarországi, az egészségügy bármely szakterületén tevékenykedő érdeklődőket az Európai Unióba. A csereprogram célja a kórházi-, és egészségügyi rendszer működésének mélyebb megértése, különösen pedig a csere elősegítése és a kooperáció támogatása kontinensünkön.

Az önköltséges tanulmányút egységesen 2019. május 6 – június 4. időszakban kerül megrendezésre az Európai Unió valamennyi országában.

A 2019. évi csereprogram témája:

"Evidence-informed decision-making in healthcare management"

" Bizonyítékokra alapozott döntéshozatal az egészségügyi menedzsmentben"

A négyhetes tanulmányút után 3 napos értékelő konferencián kell részt vennie a jelentkezőknek, ahol prezentálják a tanulmányút során megszerzett tapasztalatikat. Az értékelő konferencia időpontja: 2019. 06.02.-06.04, helyszíne: Ljubljana, Szlovénia. Az értékelő konferencián való részvételhez szükséges regisztrációs díját a magyarországi kiutazók számára kérés esetén a Magyar Kórházszövetség átvállalja.

1. Egyéni jelentkezés

Jelentkezhetnek az egészségügy bármely területén dolgozók (orvosok, ápolók, asszisztensek, adminisztrátorok, gyógytornászok stb.), akik legalább 3 éve dolgoznak kórházban, beszélnek angol, német, francia, vagy a vendégfogadó ország nyelvén, vállalják a fenti időpontban munkahelyükről való távollétet, és munkahelyi vezetőjük támogatja részvételüket (a munkáltató részére ajánlott, hogy a kiutazók számára az egyhónapos tanulmányutat munkaidőként számolja el). Orvos-szakmai tudományos munka végzésére a tanulmányút nem nyújt lehetőséget!!! A pályázat helyszíneként 3 európai országot lehet megjelölni, és részletes képzési tervet kell írni. A pályázatot nyert egyéni jelentkező részére az un. Vendégfogadó kórház ingyenes szállást, és kedvezményes/ingyenes étkezési lehetőséget és szakmai programot biztosít.

A tanulmányútra azon intézmények kórházi dolgozói jelentkezhetnek, akik a programban Vendégfogadó kórházként is részt vesznek!

1. Vendégfogadó kórházként jelentkezés

Vendégfogadó kórházként kapcsolódhatnak be a programba azok a magyarországi kórházak, melyek a fenti időpontban és a felsorolt nyelvek közül bármelyiken vállalják a külföldről érkező, az egészségügy bármely területén dolgozók (orvosok, ápolók, asszisztensek, adminisztrátorok, gyógytornászok stb.) részére szakmai program megszervezését, legalább napi egyszeri étkezés, valamint szállás biztosítását (ingyenes internet hozzáféréssel). Amennyiben a fogadókórház nem rendelkezik megfelelő szálláshellyel és hotelszolgáltatást kell igénybe venni, úgy a szállásköltség maximum felére az MKSZ-nél pályázhat. Ezen felül az egyéb juttatások (bérlet, szabadidős programok, stb.) biztosítása a vendégfogadó intézmény egyéni lehetőségeitől függően szabadon eldönthető.

A HOPE Exchange Programme-ra jelentkezni a www.hope.be weblapon található jelentkezési lapon, vagy a mellékelt dokumentumokon lehetséges. Ugyanezen a weboldalon részletes tájékoztatást kaphatnak a teljes programról.

További információ, illetve felvilágosítás:

Boros Zsuzsanna

Bethesda Utcai Gyermekkórház

Tel: 06/1/422-2704, mobil: 06/30/406-4858

Magyar Kórházszövetség – 1113 Budapest, Ibrahim u. 19.

Tel.: 06/20/234-7034

e-mail: mksz@invitel.hu

A jelentkezési lapokat 2 példányban a Magyar Kórházszövetség címére

(1113 Budapest, Ibrahim u. 19., vagy mksz@invitel.hu)

1. október 31-ig kérjük eljuttatni.

A határidő után, illetve hiányosan érkezett pályázati anyagot nem tudjuk figyelembe venni.

A pályázat nyerteseit írásban értesítjük.

APPLICATION FORM FOR CANDIDATES
DECLARATION OF THE CANDIDATE AND COMMITMENT
INFORMATION ON HOSTING ORGANISATIONS
QUESTIONNAIRE FOR THE HOST'S REPORT
QUESTIONNAIRE FOR THE PARTICIPANT’S REPORT

Az oldalt tervezte és fejlesztette a Diamond Agency.