Egészségügyben Dolgozó Titkárnők Országos Konferenciája

Immár 21 éve, hogy a tatabányai titkárnők lelkes csapata először megszervezte az Egészségügyben Dolgozó Titkárnők Országos Konferenciáját.

Idén a Kórházszövetség kapta ezt a megtisztelő feladatot. A rendezvényt október 5-7. között Bükfürdőn szervezték meg. A 85 fő részvételével zajlott esemény megnyitóján Dr. Ficzere Andrea, a Magyar Kórházszövetség elnökhelyettese és egyben az Uzsoki Utcai Kórház főigazgatója meleg szeretettel üdvözölte a titkárnőket és a számukra készített előadásában bemutatta azokat a képességeket és tulajdonságokat, amelyekkel  véleménye szerint rendelkeznie kell a mellettük dolgozó munkatársaknak. A helyszínt biztosító Hotel Caramell részéről  Csere András üzemeltetési igazgató köszöntette a résztvevőket, majd a  három nap alatt színes és tartalmas szakmai előadásokon vehettek részt a kórházak munkatársai. „Hogyan legyünk szupernők?”, akik öltözékükkel, mosolyukkal, a megfelelő kézfogással már lehengerlőek, de Siva képességükkel már régen túllépték a hagyományos, kávéfőző és gépírástudással rendelkező titkárnői elődöket. Dr. Erdős Zsuzsanna a megjelenési és viselkedési protokollokon kívül elméleti és gyakorlati tanácsokkal látta el a hallgatóságát az elektronikus médiában használatos etikai szabályokról is. Előadását remekül kiegészítették Polgári Szabolcs, az Uzsoki Utcai Kórház informatikai szakemberének prezentációi, melyekben az adathalászat, adattolvajlás gyakorlati példáival hívta fel az adataink védelmére a figyelmet. Dr. Buda László, az egyéni és egyedi terápiával, szomatodrámával is foglalkozó pszichiáter mélyen elgondolkodtatta a hallgatóságát arról, milyen fontos egészségünk megőrzése, betegségeink gyógyítása érdekében saját magunk szeretete, testi tüneteink üzenetének értelmezése. Szily Nóra a titkárnők és saját munkájának párhuzamosságait mutatta be magával ragadó, fáradhatatlan dinamizmusában és rendkívüli felkészültségéről tanúskodó előadásában.  Az életében megélt nehézségek leküzdésére bevezetett trükköket osztott meg hallgatóságával, majd kerekasztal beszélgetés során három különböző intézmény, három különböző karakterű, többfunkciós munkatárs feladataiba, mindennapi életébe engedett betekintést, alátámasztva a „titkárnő=szupernő” elképzelést. Torda Júlia, a Magyar Kórházszövetség kommunikációs munkatársa az intézményekben tapasztalható kommunikációs esetekről/lehetőségekről és azok elméleti és gyakorlati megoldásairól tartott előadást, Katus Attila pedig arra igyekezett felhívni a figyelmet, milyen fontos a minőségi élet eléréséhez a helyes táplálkozás és testmozgás. Utóbbinak jótékony (feszültségcsökkentő, energetizáló) hatásának bizonyítására a gyakorlatban tett kísérletet: következett tehát a „tornaóra”.  A közösség szorosabb kapcsolódása érdekében elmaradhatatlan a játék, ezért a szervezők szakmai versennyel ébresztették fel a csapatszellemet a lányokban, ahol a logikára, a memóriára és a kreativitásra volt leginkább szükségük. Az összesített versenyt  a „Gábor angyalai” csapat nyerte, tombolaszelvényekkel sokszorozva esélyüket az értékes nyereményekért.  A tombolaszelvényeket egyébként különböző helyeken lehetett fellelni, kincsvadászat formájában. A konferencia zárásaként pedig a kisorsolt tombolákért kapható ajándékok is gazdára találtak.

A szakmai táplálékon túl a hétköznapokból kiszakadva, a kellemes környezetben, a szálloda testet-lelket lazító, kikapcsoló miliőjében lehetőség nyílt a teljes feltöltődésre, hogy hétfőtől újult erővel kezdhessék meg munkájukat a SZUPERNŐK!

A következő évi találkozó megszervezését a Karcagi Kórház munkatársai vállalták! Találkozunk tehát jövőre Karcagon!

Köszönjük mindenkinek!