Ugrás a tartalomra

Aktuális események/hírek

Kiemelt hír
2019. december. 16.
A Scholtz Kornél-díj névadója dr. Scholtz Kornél a Kórházszövetség létrehozásában kulcsszemélynek tekinthető. Az MKSZ életműdíját a magyar kórházügy kiemelkedő személyiségének adják, évente egy, az aktív kórházvezetésből visszavonult személy kaphatja az egészségügyi szervezésben, kórházvezetésben és gyakorlati egészségügyi munkában egyaránt kiemelkedő teljesítményért.
2020. január. 21.
2020-ban Barcelonában lesz a nemzetközi kórházszövetség (International Hospital Association) világkongresszusa november 2. és 5. között. Január 31-ig lehet absztrakot leadni. A konferenciára történő invitálást és a részletesebb információkat is tartalmazó honlapot az alábbiakban olvashatják az IHF körleveléből idézve. 
2019. december. 16.
A Magyar Kórházszövetség számára minden évben kulcs fontosságú az éves közgyűléssel egybekötött szakmai kongresszus, ahol lehetőség van a személyes kapcsolattartásra annak érdekében, hogy a valóságból kiindulva, a tagkórházak képviselőivel közösen tudja meghatározni az egészségügyi ágazat fejlesztésének irányait. Az MKSZ következő évi, XXXII. Kongresszusát 2020. április 1-3. között Tihanyban, a Club Tihany területén rendezi meg.
2019. december. 16.
A Családbarát Kórházi Osztály 2020 és mátrix intézmények pályázat beadási határideje 2019. december 16., míg a Családbarát Kórház 2020 díjra 2020. február 24-éig lehet benyújtani a jelentkezéseket.
2019. december. 16.
Az egészségügyi ágazat súlyos humán erőforrás hiánnyal küzd, ennek javítása érdekében a Magyar Kórházszövetség tagkórházaival együttműködésben a kórházakat leginkább érintő probléma, a HR kérdés köré szervezte Őszi Szakmai Napok rendezvényét.
2018. október. 12.
A Magyar Kórházszövetség Elnökségének döntése alapján továbbra is aktívan szeretnénk részt venni a nemzetközi csereprogramban.   A Magyar Kórházszövetség Elnökségének döntése alapján továbbra is aktívan szeretnénk részt venni a nemzetközi csereprogramban. A programban kórházak és az ott dolgozók vehetnek részt, feltételeiről az alábbiakban nyújtunk tájékoztatást!  
2018. november. 19.
CSALÁDBARÁT KÓRHÁZ 2019 ÉS CSALÁDBARÁT KÓRHÁZI OSZTÁLY 2019 PÁLYÁZATI FELHÍVÁS.