Ugrás a tartalomra

Aktuális események/hírek

Kiemelt hír
2020. október. 21.
Mély fájdalommal vettük a hírt, hogy Dr. Adorján Gusztáv, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház főigazgatója életének 66. évében elhunyt. 
Kiemelt hír
2020. szeptember. 03.
A COVID-19 járvány jelentős terheket rótt az egészségügyi ágazatban dolgozó kollégákra. Az ellátásban résztvevő munkatársaink egy ilyen méretű pandémiára sem szakmailag, sem pedig pszichésen nem voltak felkészülve. Ennek ellenére kellő alázattal és elhivatottsággal tették a dolgukat.
2020. október. 21.
„Őszinte, egymásra figyelő kommunikáció nélkül nem lehet semmilyen intézményt üzemeltetni.” – hangsúlyozta Ficzere Andrea, a Magyar Kórházszövetség által rendezett online workshopon, amelynek témája az Egészségügyi kommunikáció – Intézményi kommunikáció, kihívások és lehetőségek a kórházak társadalmi kommunikációjában volt.
2020. október. 06.
Az idén immár ötödik alkalommal került meghirdetésre a Nekem Szól! Egészségértés pályázat,melynek keretében a hazai egészségügyi intézmények hagyományosan és kiemelkedően jól szerepelnek.
2020. augusztus. 19.
Join us online on November 4-5 for the IHF Virtual Forum: Learning from COVID-19, Transforming Health Services!  
2020. augusztus. 03.
Az egészségügyben sokan nem mernek segítséget kérni. Az orvos vagy ápoló egy nehéz halál eset feldolgozása után vagy egy kórházi vezető egy konfliktusos vezetői helyzet előtt. A kórházi pszichológusok elsősorban a betegekkel és a hozzátartozókkal foglalkoznak. Néhány helyen a munkatársak is fordulhatnak hozzájuk, de egy kolléga előtt a megnyílás nehezebb lehet.