Ugrás a tartalomra

Aktuális események/hírek

Kiemelt hír
2020. április. 02.
TISZTELT TAGKÓRHÁZAK! A mellékelt pályázatot a Közép-Európai Tagállamok és Európai Unión kívüli országok részére írták ki a következő tartalommal: Három támogatási terület van, ezek közül egyik az egészségügy. Egészségügy és telemedicina (MED), nagyon hasznos a betegek távolról történő megfigyeléshez Egészségügy és távorvoslás (Az MED): az alábbi témákra lehet pályázni
2020. május. 08.
A cikk itt tekinthető meg.
2020. március. 31.
Az In Memoriam Dr. Biró Éva Alapítvány idén is lakhatási pályázatot hirdet az egészségügyben dolgozó fiatalok részére.
2020. március. 30.
COVID-19: protecting health-care workers
2020. március. 26.
The COVID-19 outbreak is affecting an increasing number of populations across the world, placing great strain on health services delivery organizations. The International Hospital Federation does not seek to overlap with the key role of the World Health Organization at the global level, and of the countries' national agencies and health service organizations giving the most appropriate recommendations in a fast-evolving situation.
2020. március. 12.
A sajtóközleményt itt tekintheti meg.
2020. március. 10.
A Bach Mindenkinek Fesztivál és a Magyar Kórházszövetség közös szervezésében 2020-ban ismét terveztük, hogy a kórházainkban fekvő betegek és az ott dolgozó munkatársaink részére az országos fesztivál keretében a tavalyi sikeres koncertek után idén is zenei délutánokat szervezünk a művészek önkéntes fellépésével. A koronavírus okozta intézkedések, így a szigorú kórházi látogatási tilalom, valamint a betegek, kórházi dolgozók és a zenészek biztonsága is azt indokolja, hogy a tervezett koncerteket idén ne tartsuk meg.
2020. január. 21.
2020-ban Barcelonában lesz a nemzetközi kórházszövetség (International Hospital Association) világkongresszusa november 2. és 5. között. Január 31-ig lehet absztrakot leadni. A konferenciára történő invitálást és a részletesebb információkat is tartalmazó honlapot az alábbiakban olvashatják az IHF körleveléből idézve. 
2019. december. 16.
A Scholtz Kornél-díj névadója dr. Scholtz Kornél a Kórházszövetség létrehozásában kulcsszemélynek tekinthető. Az MKSZ életműdíját a magyar kórházügy kiemelkedő személyiségének adják, évente egy, az aktív kórházvezetésből visszavonult személy kaphatja az egészségügyi szervezésben, kórházvezetésben és gyakorlati egészségügyi munkában egyaránt kiemelkedő teljesítményért.