Ugrás a tartalomra

Aktuális események/hírek

Kiemelt hír
2020. március. 16.
  Önkéntes munkára szóló felhívás az egészségügyben. A felhívást itt tekintheti meg
Kiemelt hír
2020. március. 12.
Értesítjük Tagintézményeinket, hogy a kormány tegnapi bejelentése alapján a Magyar Kórházszövetség április 1-3. között tervezett kongresszusát 2020. szeptemberére halasztjuk. A részletekről mindenkit külön levélben értesítünk.  
Kiemelt hír
2020. március. 10.
A Bach Mindenkinek Fesztivál és a Magyar Kórházszövetség közös szervezésében 2020-ban ismét terveztük, hogy a kórházainkban fekvő betegek és az ott dolgozó munkatársaink részére az országos fesztivál keretében a tavalyi sikeres koncertek után idén is zenei délutánokat szervezünk a művészek önkéntes fellépésével. A koronavírus okozta intézkedések, így a szigorú kórházi látogatási tilalom, valamint a betegek, kórházi dolgozók és a zenészek biztonsága is azt indokolja, hogy a tervezett koncerteket idén ne tartsuk meg.
2020. március. 26.
The COVID-19 outbreak is affecting an increasing number of populations across the world, placing great strain on health services delivery organizations. The International Hospital Federation does not seek to overlap with the key role of the World Health Organization at the global level, and of the countries' national agencies and health service organizations giving the most appropriate recommendations in a fast-evolving situation.
2020. március. 12.
A sajtóközleményt itt tekintheti meg.
2020. január. 21.
2020-ban Barcelonában lesz a nemzetközi kórházszövetség (International Hospital Association) világkongresszusa november 2. és 5. között. Január 31-ig lehet absztrakot leadni. A konferenciára történő invitálást és a részletesebb információkat is tartalmazó honlapot az alábbiakban olvashatják az IHF körleveléből idézve. 
2019. december. 16.
A Scholtz Kornél-díj névadója dr. Scholtz Kornél a Kórházszövetség létrehozásában kulcsszemélynek tekinthető. Az MKSZ életműdíját a magyar kórházügy kiemelkedő személyiségének adják, évente egy, az aktív kórházvezetésből visszavonult személy kaphatja az egészségügyi szervezésben, kórházvezetésben és gyakorlati egészségügyi munkában egyaránt kiemelkedő teljesítményért.
2019. december. 16.
A Magyar Kórházszövetség számára minden évben kulcs fontosságú az éves közgyűléssel egybekötött szakmai kongresszus, ahol lehetőség van a személyes kapcsolattartásra annak érdekében, hogy a valóságból kiindulva, a tagkórházak képviselőivel közösen tudja meghatározni az egészségügyi ágazat fejlesztésének irányait. Az MKSZ következő évi, XXXII. Kongresszusát 2020. április 1-3. között Tihanyban, a Club Tihany területén rendezi meg.
2019. december. 16.
A Családbarát Kórházi Osztály 2020 és mátrix intézmények pályázat beadási határideje 2019. december 16., míg a Családbarát Kórház 2020 díjra 2020. február 24-éig lehet benyújtani a jelentkezéseket.
2019. december. 16.
Az egészségügyi ágazat súlyos humán erőforrás hiánnyal küzd, ennek javítása érdekében a Magyar Kórházszövetség tagkórházaival együttműködésben a kórházakat leginkább érintő probléma, a HR kérdés köré szervezte Őszi Szakmai Napok rendezvényét.