Ugrás a tartalomra

Aktuális események/hírek

2021. március. 04.
A Magyar Kórházszövetség és a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom 2018 óta keresi minden évben a családbarát megoldásokban elől járó kórházi osztályokat és kórházakat. A 2020. évet meghatározta a járványhelyzet, amely a frontvonalban, az egészségügyben dolgozókra minden eddiginél nagyobb terheket rakott. Ennek figyelembevételével a pályázatot alapító két szervezet a hagyományostól eltérő módon keresi 2021-ben a kórházak életében előforduló legjobb családbarát gyakorlatokat. Pályázatok benyújtási határideje: 2021. március 31.
2021. február. 16.
A Magyar Kórházszövetség kiemelt feladatának tekinti – a szakmai és az érdekképviseleti munka mellett -, hogy ne csak támogassa, de szakmai elismerésben részesítse azokat a kórházi ellátásban dolgozó orvosokat, szakdolgozókat, akik nem csak a betegekért, de ezt meghaladóan az egész magyar kórházügyért sokat tesznek. Az Ő munkáságuk elismerésére hozta létre 2 évvel ezelőtt az MKSZ a Scholtz Kornél Díjat, valamint a Varga Ferenc Díjat, a Magyar Kórházszövetség két életműdíját.
2020. szeptember. 03.
A COVID-19 járvány jelentős terheket rótt az egészségügyi ágazatban dolgozó kollégákra. Az ellátásban résztvevő munkatársaink egy ilyen méretű pandémiára sem szakmailag, sem pedig pszichésen nem voltak felkészülve. Ennek ellenére kellő alázattal és elhivatottsággal tették a dolgukat.
2020. augusztus. 03.
Az egészségügyben sokan nem mernek segítséget kérni. Az orvos vagy ápoló egy nehéz halál eset feldolgozása után vagy egy kórházi vezető egy konfliktusos vezetői helyzet előtt. A kórházi pszichológusok elsősorban a betegekkel és a hozzátartozókkal foglalkoznak. Néhány helyen a munkatársak is fordulhatnak hozzájuk, de egy kolléga előtt a megnyílás nehezebb lehet.