Elhunyt Dr. Adorján Gusztáv - A Magyar Kórházszövetség közleménye

Mély fájdalommal vettük a hírt, hogy Dr. Adorján Gusztáv, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház főigazgatója életének 66. évében elhunyt.

Dr. Adorján GusztávEgy szatmári kis faluban, Kérsemjénben született, a Debreceni Református Kollégium Gimnáziumában érettségizett, 1980-ban a Debreceni Orvostudományi Egyetemen diplomázott általános orvosként. Ezt követően a nyíregyházi Megyei Kórház szülészet-nőgyógyászati osztályán kezdte pályafutását, ahol az utolsó pillanatig dolgozott.

2010 júliusától kineveztek a Jósa András Oktatókórház Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatójának, majd a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház főigazgató-helyetteseként, 2015 februárjától pedig az Intézmény főigazgató főorvosaként dolgozott, és közben szeretett alapszakmáját is gyakorolta.

A Református Egyházzal születése óta szoros volt a kapcsolata, a Nyíregyháza-Városi Református Egyházközségben presbiterként szolgált, és 2015-ben a Tiszántúli Református Egyházkerület főgondnokává választottak. A rákövetkező évben Nyíregyháza Város fejlődéséért és felemelkedéséért, hírnevének öregbítéséért kifejtett kiemelkedően eredményes tevékenysége elismeréseként a város díszpolgárává választotta.

Egy vele készült interjúban így fogalmazott: „Eddigi életem során is hittem abban, hogy a fentről kapott tálentumainkat a lehető legjobban kell alázattal kamatoztatnunk, hiszem, hogy gyógyítani és gyógyulni is csak hittel lehet. Számomra a legnagyobb isteni ajándék, hogy eddigi életem során számolatlanul részt vehettem a születés csodájában, és a gyógyítás földön túli örömében!”

Nagyon jó szakembert, igaz embert, jó kollégát vesztettünk el. Megrendülten osztozunk a család gyászában.

Kérünk minden főigazgatót, hogy a részvét jeleként a fekete zászlót tegye ki a kórház bejárata fölé.

Magyar Kórházszövetség elnöksége

Borítókép forrása: http://www.szszbmk.hu/