Az MKSZ meghirdette a kiemelkedő szakembereket és kórházakat elismerő díjait

A Scholtz Kornél-díj névadója dr. Scholtz Kornél a Kórházszövetség létrehozásában kulcsszemélynek tekinthető. Az MKSZ életműdíját a magyar kórházügy kiemelkedő személyiségének adják, évente egy, az aktív kórházvezetésből visszavonult személy kaphatja az egészségügyi szervezésben, kórházvezetésben és gyakorlati egészségügyi munkában egyaránt kiemelkedő teljesítményért.

A Varga Ferenc-díj névadója dr. Varga Ferenc a magyar kórházügy kiemelkedő alakja, ikonja volt. Az MKSZ életműdíja a Magyar Kórházszövetség ügyében kiemelkedő munkát végző személyiségnek adható. Évente egy személy, a kórházszövetségi elnöki tisztségétől mandátuma lejártával visszavonuló korábbi elnök a mandátum lejártát követő évben, vagy a kórházszövetség ügyéért kiemelkedő munkát végzett személy kaphatja.

A Szent Piroska ápolásszervezési díj az MKSZ pályázattal elnyerhető kórházi díja a kiemelkedő, újító ápolásszervezői munkát bemutató kórháznak adható. Évente egy kórház kaphatja meg a díjat pályázatának pozitív elbírálása után.

A Jósa István kórházszervezési innovációs díj névadója Jósa István jelentős vidéki, leginkább Békés és Szabolcs megyei kórházszervező volt. Az MKSZ pályázattal elnyerhető díja a kiemelkedő innovációt bemutató kórháznak adható. Évente egy kórház kaphatja pályázatának pozitív elbírálása után.

Az alábbi linkre kattintva megtekintheti a díjakról szóló tájékoztató levelünket