Aktualitások

Cinque Terre
Aktuális hírek

Közlemény - 2016.11.08

Immár 21 éve, hogy a tatabányai titkárnők lelkes csapata először megszervezte az Egészségügyben Dolgozó Titkárnők Országos Konferenciáját. Akkor még csak bíztak benne, hogy kezdeményezésük hagyományt teremt. Azóta minden évben volt egy kórház, ahol a titkárnők és vezetőik közösen úgy gondolták, városuk és intézményük megfelelő helyszínt biztosíthat e fórumnak.

Közlemény - 2016.07.29

A Magyar Kórházszövetség Elnöksége ismételten tárgyalt az egészségügyi ágazat háttérintézményeinek lehetséges átszervezéséről, és kiáll nemcsak az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) , hanem az Országos Tisztifőorvosi Hivatal (OTH), valamint az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) teljes körű függetlenségének megőrzése mellett is.
Megválasztott tisztségviselőink

A Magyar Kórházszövetség Közgyűlésének közleménye az Állami Számvevőszék jelentéseiről a kórházak vagyon gazdálkodásának ellenőrzésével összefüggésben.

A számos kórház vagyongazdálkodásával kapcsolatban lefolytatott Állami Számvevőszéki ellenőrzés eddigi megállapításai alapján egyértelmű, hogy a jelentésekben feltüntetett problémák nem egyedi, hanem a kórházak sajátos működéséből eredő, rendszerszintű gondok. A Magyar Kórházszövetség Közgyűlésének az a véleménye, hogy ennek megfelelően nem egyedi szankciókat és megoldásokat, hanem rendszerszintű válaszokat kell találnunk/találni. Ennek érdekében a Közgyűlés felkéri az új Elnökséget, hogy folytasson tárgyalásokat az ÁSZ-vizsgálatokkal kapcsolatban az EMMI Egészségügyi Államtitkárságával, az ÁEEK vezetésével, valamint az ÁSZ és a Közbeszerzési Döntőbizottság szakembereivel, és e tárgyalások eredményeiről tájékoztassa a kórházakat és a közvéleményt.

Események

A Magyar Kórházszövetség 2016. évi Közgyűlésének üzenete

Az egészségügy, benne a kórházi működés értelme és célja az EMBER egészségének és méltóságának szolgálata. A magyarok, különösen a hátrányos helyzetűek betegebbek, mint az európaiak, ezért még gondosabb törődést igényelnek. Magyarország erőssé válásához fontos, hogy mindenkinek megadjuk az esélyt a lehető leggyorsabb gyógyulásra betegségéből. Ezért több figyelmet kell fordítanunk az egészségügyre és az abban dolgozó emberekre. Kérjük a társadalmat és a döntéshozókat, hogy tekintsék ezt a nemzet egyik sorskérdésének. Nemcsak a gazdaság élénkítése kényszeríti hazánkat az egészségben töltött idő meghosszabbítására, hanem emberiességi feladatunk is, hogy a kor színvonalán adjuk meg a legrászorultabbaknak is a gyógyulás esélyét.

Az oldalt tervezte és fejlesztette a Diamond Agency.